Azerbaycan Mutfağı

Azerbaycan gezi rehberi söz konusu olduğunda, bu ülkenin mutfağı da bir hayli dikkat çekiyor. Her biri farklı tarife ve lezzete sahip olan yemekleri seyahatiniz esnasında deneyebileceğiniz pek çok yer de bulunuyor.

Dovğa

Sofra lezzetlerinden biri olan yoğurt çorbasına benzeyen dovar yapımında yoğurt ve sebzeler de kullanılır. Birçok restoranda soğuk veya sıcak çorbalar bulabilirsiniz.

Düşbere

Azerbaycan mutfak kültürünün bize daha yakın olan benzerliklerinden biri olan Düşbereekil olarak mantıyı andırıyor. Sıcak olarak servis edilen bu hamur işi, kuzu dolması ile yapılır ve sarımsaklı bir sos ile servis edilir. Ülkenin en ikonik yemeklerinden biridir.

Fetir

Bazlama benzeri bir ekmek türü olarak bilinen fetir kırlarda her zaman ana yemekle birlikte yenir. Bunun dışında hamura patates, peynir, kıyma gibi malzemeler katılarak yapılır. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde denenebilir.

Qutab

Qutab, çeşitli malzemelerden yapılmış bir gözlemedir. Azerilerin gözdesi olan bu otantik gözleme, yeşil sebzeler, yağsız et, tavuk ve kabak gibi tatlar eklenerek yapılıyor.

Şah Pilavı

Azerbaycan'ın en güzel ve ilginç tatlarından biri olan şah pilavı, adının hakkını veren şatafatlı bir yemektir. Bu yemek çok zor bir mutfak macerasıdır. Et, kuru meyveler, kestane ve pirincin nefis uyumu bu pilav ile sunulur. Azerbaycan uçak bileti fırsatları ile keşfedeceğiniz bu yerde mutlaka bu lezzeti de denemeniz önerilir.

Fişincan Pilavı

Azerbaycanlıların çok sevdiği ve sıklıkla yaptığı özel gün yemeklerinden biri de fişincan pilavıdır. Basmati pirinci, zerdeçal, erik reçeli ve erik havaneli gibi malzemelerin karıştırılması harika bir tat verir. Genellikle köfte yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir. Azerbaycan en meşhur yemekleri arasında yeri ayrı olan bu pilavı sizler de mutlaka denemelisiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi