Azerbaycan Kültürü

Azerbaycan gezi rehberi, sizleri eşsiz bir kültür ile bir araya getiriyor. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin dili Azerice veya Azerbaycan Türkçesidir. Azeriler sadece Azerice değil, Rusça ve Farsça da konuşurlar. Aynı bünyenin farklı etnik kökenleri barındırması ve coğrafi yapısından dolayı dil çeşitliliği fazladır. Azerbaycan'ın tarihteki en önemli özelliği Türkiye'nin yedi bağımsız devletinden biri olmasıdır ve Müslüman ülkeler söz konusu olduğunda bilinen ilk demokratik ve laik devlettir. Azerbaycan 1918 yılında kurulmuş, ancak 1920 yılında Sovyet toprağı olarak tanınmış ve Sovyetler Birliği dağılıncaya kadar bu ülkelerde yaşamaya devam etmiştir. Sovyetler Birliği ile Azerbaycan arasında 1991 yılına kadar süren ittifak, Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan etmesiyle sona erdi.

Azerbaycan’ın Kültürel Zenginliği

Azerbaycan uçak bileti fırsatları sayesinde kültürel zenginlik tamamı ile hissediliyor. Azerbaycan kültürü coğrafi, dini ve tarihi açından oldukça geniş ve çeşitlidir. Bu ülkenin bu denli zengin bir kültüre sahip olması tamamı ile konumu ile ilgilidir. Azerbaycan'ın mimari tarzı da oldukça gelişmiştir. Burada mimari tarz Doğu Avrupa'nın diğer bölgelerine benzer. Örnekler, Yunan tarzı komünist estetiğe sahip olan birbirinden çeşitli kamu binalarını içerir. Bununla birlikte, bazı kırsal binalar, beyaz sıva ve İslami geometrik tasarımlarla kaplıdır. Binaların yanı sıra, Dattat gibi gelenekler ve kutsal figürleri ve ruhları adeta onurlandırmakta olan geleneksel danslar ile Azerbaycan kültürü güçlü bir duruş sergiliyor. Dolayısıyla bu danslar Azerbaycan kültürünün manevi yönünü temsil etmektedir.

Azerbaycan’da Neler Meşhur?

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin en ünlü ticari ve ekonomik niteliği Hazar Denizi'nin petrolüdür. Petrol, tarihi bir geçmişe sahip bir kaynak olarak küreselleşen dünya ekonomisindeki yerini korumakta ve giderek önem kazanmaktadır. Azerbaycan teknolojik gelişme ve değişimlere ayak uydurarak petrolden önemli gelir elde etmektedir. Azerbaycan hakkında meşhur olan bir diğer olgu ise Azeri müzikleri ve eşsiz danslarıdır. Bu sayede pek çok festival ve gösteri düzenlenmektedir.

Kategoriler: Seyahat Rehberi