Azerbaycan Gezilecek Yerler

Azerbaycan gezilecek yerler, sizleri birbirinden çeşitli niteliklere sahip pek çok yer ile bir araya getiriyor. Hem tarihi hem de kültürel açıdan görülmeye değer pek çok yer burada sizleri bekliyor. Diplomatik ilişkiler söz konusu olduğunda Azerbaycan’ın ilişkileri biraz kafa karıştırıcı. Bu nedenle turistlere de soru işaretleriyle yaklaşılmaktadır. Küçük çaplı bir araştırma, Asya ve Avrupa etkilerine sahip bu ülkenin sunabileceği çok şey olduğunu ortaya koyuyor. Hazar Denizi sahilleri, şehir merkezindeki camiler ve tarihi kuleler öne çıkıyor. Nahçıvan, Bakü ve Gence gibi eşsiz şehirlerde harika vakitler geçiriliyor.

Bakü

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, modern bir görünümle sizleri karşılıyor. Geceleri renk değiştiren Alev Kulesi şehrin havasını tamamen değiştiriyor. Bir sanat bölgesi örneği, Çağdaş Sanat Müzesi'dir. 900'den fazla eserle çağdaş kültüre ilgi duyanlar için. Teze Pazarı, çok çeşitli yiyecekler bulabileceğiniz alışveriş noktalarından biridir.

Garasu Volkanı

Azerbaycan'a gelen pek çok turist, bu ülkenin dünyanın en çok çamur volkanını barındırdığını bilmiyor. 350 volkan var. Cam volkanlar, havaya 1000 metreden fazla çamur püskürtmekle ünlüdür. Gaz birikip belli düzeye geldiğinde volkanik aktivite aktif hale gelir.

Yanardag

Sürekli yanıyormuş gibi görünen alevler, akşam saatlerinde daha eşsiz ve daha büyüleyici bir görünüme kavuşuyor. Diğer dağlardan farkı bu dağda lav ve çamur birikintilerinin bulunmamasıdır. Volkanların dini önemi de vardır. Alevin Zerdüşt ibadetine ilham verdiği söyleniyor.

Gobustan

Stonehenge'in Azerbaycan'daki versiyonu olduğu söylenebilir. Buluntular tarih öncesi dönemler hakkında çok detaylı bilgiler vermektedir. Yerleşim mağaraları, kayalar, mezar taşları ve harabelerdeki resimler arkeolojik sorulara cevap verebilir. Azerbaycan gezilecek yerler söz konusu olduğunda da bu yer önemli bir yere sahiptir. Sizler de gezi listenize dahil edebilir ve keşfedebilirsiniz.



 

Kategoriler: Seyahat Rehberi